FANDOM


Achtung2 Достоверността на описаното в статията събитие, явление, обект или факт е висока
Черепът на звездното дете (англ. Starchild skull) е крайно необичайна находка открита в Южна Америка. Датирането с Въглерод-14 (14C) го отнася към 1100 г от н.е. плюс-минус 40 години. Необичайни са високата плътност на костното вещество, увеличеното количество колаген, особена структура на синусите и лицевите кости и силно увеличения обем на черепната кухина, който се изчислява на около 1 600 см3.

Изглежда най-вероятно черепът да има човешки произход, което потвърждават донякъде и най-новите генетични изследвания. Повечето учени твърдят, че необичайния му вид се дължи на болест от типа на хидроцефалията, което не обяснява повечето от особеностите на находката. В цялата история на съвременната медицина не е регистриран нито един случай на подобно изменение на черепа сред вида Homo sapiens.

Алтернативни теории за произхода му твърдят, че съществото може да е хибрид между Homo sapiens и друг представител на рода Homo изчезнал вече, или просто друг вид или раса в същия род Homo, което съвпада в голяма степен с резултатите от генетичните анализи. По-крайни теории сочат, че може да е плод на експеримет с вида Homo sapiens, извършван от по-напреднала човешка раса или от извънземни същества, което също обяснява човешкото ДНК. Най-крайни са теориите за хибрид между Homo sapiens и извънземна форма на живот, както и за употребата на съществото като своего рода кувьоз за отглеждане на мозъка и разума на извънземна форма на живот.

Външни препраткиРедактиране

Ad blocker interference detected!


Wikia is a free-to-use site that makes money from advertising. We have a modified experience for viewers using ad blockers

Wikia is not accessible if you’ve made further modifications. Remove the custom ad blocker rule(s) and the page will load as expected.

Also on FANDOM

Случайно уики